Dobra i tania linia do bułek

W każdej firmie, nawet tej która sobie bardzo dobrze radzi, przychodzi taki czas, w którym trzeba wymienić stare maszyny na nowe. Zniszczenia związane z ciągłym użytkowaniem to jedno, ale technologia idzie do przodu. Nowsze maszyny działają szybciej, sprawniej, mają różne dodatkowe funkcje.

Przydatne i funkcjonalne linie do bułek

linia do bułek dwurzędowaTak to miałam mnóstwo różnych urządzeń do produkcji bułek, bagietek i chleba. Zajmowały mnóstwo przestrzeni, zaczynały się psuć, nie dawały akuratnych rezultatów. Trzeba to było zmienić, najlepiej na jedną kompleksową maszynę. Przeglądałam oferty znanych mi firm i mój wzrok przykuła linia do bułek dwurzędowa. To maszyna idealna. Do maszyny wkłada się rozrobione ciasto, a maszyna dzieli je na mniejsze kawałeczki i formuje na kuleczki. Taka kulka jest kładziona na blachę i przenoszona do części garowniczej. Garownia to komora fermentacyjna, w której ciasto rośnie w błyskawicznym tempie. Kiedy już się spulchni to na blasze można je przenieść prosto do piekarnika. Użycie pary wodnej w komorze garowniczej także nawilża ciasto, więc nie będzie takie wyschnięte po wypieczeniu. Linia do bułek jest w pełni zautomatyzowana, więc nie trzeba czekać i pilnować aż skończy się jeden proces i zacznie następny. Kiedy bułki będą gotowe to maszyna sygnałem dźwiękowym da znać, że bułki są gotowe do pieczenia. Dwurzędowa linia moim zdaniem jest lepsza niż jednorzędowa, bo jednorazowo można zrobić więcej pieczywa.

Zakup dobrej i niedrogiej linii do bułek jest możliwy. Firmy oferują różne promocje, można liczyć na zniżki dla stałych klientów, czy przy zakupie dużej ilości maszyn. Mi się udało trafić świetną linię do bułek w atrakcyjnej cenie, która służy mi do dziś. Powinnam wkrótce kupić nowe piece piekarskie oraz miesiarki.